Zoeken

Sluit zoeken
Magazine

Naresh Ramdjas

27 November 2018

Naresh x Envisions door Ronald Smits
Met meer dan 2600 deelnemende ontwerpers is Dutch Design Week (DDW) het grootste designfestival van Noord-Europa. Uit het enorme aanbod pikken Dutch Design Daily, Innovations Origins en Katja Lucas, programma manager van DDW, elk jaar negen ontwerpers die in hun ogen de ‘verborgen pareltjes’ van dit jaar zijn. In dit artikel lees je meer over Pareltje #3: Naresh Ramdjas.

Naresh Ramdjas is foodstylist, chef, net-geen-MasterChef Holland, vormgever, presentator en alumnus van de Design Academy Eindhoven. Tijdens DDW streek hij met twee tijdelijke restaurants neer op het Campinaterrein, een nieuwe locatie van DDW. Een gesprek over rode poon, goede worsten en waarom DDW-ers het allerleukste publiek zijn.

Naresh Ramdjas
© Innovation Origins

Sommigen kennen hem misschien nog van Nareshtaurant, het afstudeerproject waarmee hij in 2014 op DDW stond. Sindsdien keert hij elk jaar terug. Soms met een high end food concept, zoals vorig jaar op het VDMA-terrein. Soms juist laagdrempelig en gezellig, zoals het jaar dáárvoor bij NulZes. Deze keer stond hij op de nieuwste locatie van DDW, waar ook de Graduation Show (G18) van Design Academy Eindhoven te zien was.

Pop-up: Naresh X Envisions

De pop-up restaurants van Naresh waren ditmaal in samenwerking met het Eindhovense ontwerperscollectief Envisions. Boven in het Campinacomplex stonden lange tafels waar je uitgebreid kunt dineren en waar je van te voren een plek moest reserveren. Vanaf de vide had je mooi uitzicht op Wood in progress, de kleurrijke collectie die Envisions dit jaar presenteerde op DDW. Met zijn gerechten vertelt Naresh verhalen die passen bij de setting en ook dit jaar was er een knipoog naar de omgeving. Op het menu stond onder andere de vibe van Eindhoven. Het beeldmerk van de stad wordt opgediend als hapje van rode poon, pastinaakcrème en groentetexturen. Naresh vertelt aanstekelijk over de ingrediënten die hij heeft gekozen. De rode poon is voor hem een van de meest ondergewaardeerde vissen. Vaak gezien als bijvangst, ‘terwijl die eigenlijk heel lekker is’.

‘Beneden was een café waar je de hele dag door naar binnen kunt lopen voor eten en drinken, een snelle lunch of lekker avondeten in een urban setting’, vertelt Naresh. Voor de producten werkte hij samen met lokale ondernemers, zoals de Bean Brothers. De worsten kwamen van het Amsterdamse Brandt&Levie. Het café zat pal naast de Graduation Show die dit jaar dus verhuisde van ‘De Witte Dame’ naar het Campinaterrein. De chef was verheugd met zijn plek in de IJsfabriek. ‘Het is een oud industrieel pand, een heel vet gebouw. Je kunt je van buiten niet voorstellen hoe groot het eigenlijk is.’ Naresh was er in aanloop naar DDW regelmatig te vinden. In hoog tempo werd het complex ingericht en een tijdelijke keuken op de begane grond gebouwd.

De culinair ondernemer was erg enthousiast om zijn gasten te ontvangen. ‘Mensen komen die week uit heel Europa naar Eindhoven om nieuwe dingen te ontdekken. Een divers publiek, dat open staat voor experiment. DDW-ers zijn gewoon de allerleukste.’

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door Innovations Origins. Tijdens DDW18 organiseerden Dutch Design Daily, Innovation Origins en DDW daarnaast gezamenlijk Hidden Gem fietstochten langs de geselecteerde ontwerpers.

Visitor mode