Zoeken

Sluit zoeken
Terug naar Programma

Processing the Unprocessed

Navigeren door Ruimtelijke Ervaringen

“Onverwerkte Procesruimte” is een installatie waarin deelnemers trauma verkennen via “Slow Art”’ en ruimtelijk ontwerp. Het biedt een subtiele maar diepgaande ervaring van het genezingsproces en stimuleert bezoekers tot zelfreflectie.

Genezing door ontwerp

"Onverwerkte Procesruimte" is een immersieve ruimtelijke ontwerpinstallatie die zich verdiept in de genezingsreis van trauma door middel van de methoden van "Slow Art" en ruimtelijk ontwerp. Dit project nodigt deelnemers uit om op een tastbare en zintuiglijke manier betrokken te raken bij het vaak onzichtbare proces van traumaherstel en biedt een persoonlijk perspectief op genezing. De installatie neemt inspiratie van trauma-experts zoals Gabor Maté, die trauma omschrijft als "... een levenslange onderdrukking van emoties, maar gelooft dat het confronteren ervan kan leiden tot innovatieve oplossingen..." (Uit: The Wisdom of Trauma, 2021). De installatie integreert deze inzichten om een dieper begrip van het genezingsproces te bevorderen. Het dient als een visualisatie van introspectie, waarbij de ruimte zelf een canvas wordt voor het verkennen van de geest en de lagen van trauma. De repetitieve proces van tekenen binnen de installatie roept rauwe, intuïtieve emoties op, die de poëtische en vaak cyclische aard van heling weerspiegelen.

Stadia van verkenning

Erkennend dat trauma in ons leven aanwezig blijft en vaak wordt getriggerd door subtiele, alledaagse ervaringen, is de "Onverwerkte Procesruimte" opgedeeld in twee verschillende fasen. De eerste fase is een verkenning van de geest, gericht op het blootleggen van de grondoorzaak van trauma. De tweede fase richt zich op het erkennen van deze wonden en het betrekken bij de laatste installatie, die deelnemers omhult in een zintuiglijke ervaring. Door middel van geluiden van schetsen, digitale projecties, en interactieve tekenelementen worden bezoekers uitgenodigd om een verborgen laag van de realiteit binnen te gaan, die de diepte en complexiteit van het genezingsproces weerspiegelt.

Transformatieve omgeving

Deze installatie streeft ernaar om een transformerende omgeving te creëren die niet alleen trauma en herstel verkent, maar ook een alternatieve benadering biedt voor emotionele en psychologische heling door middel van creatieve expressie. Het doel is om bewustwording te vergroten en hoopt om kijkers aan te moedigen om hun eigen reis van zelfreflectie en heling te beginnen.

Play video
Play video

Over Adar Cohen

Adar is een ruimtelijk ontwerper die momenteel in Amsterdam woont. Ze heeft in 2024 haar Master in Binnenhuisarchitectuur behaald aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag (KABK). Ze heeft ervaring opgedaan bij verschillende architectuur- en ontwerpstudio's. Adar richt zich op het combineren van theorie en praktijk, en verkent de diepere aspecten van ruimte. Ze maakt vaak gebruik van digitale ontwerpelementen en verrijkt ruimtes met zintuiglijke ervaringen.
Sectie-C area, Punt-C Industriële DDW hotspot on Sectie-C, Daalakkersweg 10-16 - Hal 10
Map wordt geladen...
Niet rolstoel toegankelijk
Wifi beschikbaar
Honden toegestaan
Toiletten aanwezig
Visitor mode