Meisjes van 9 t/m 11 verdwijnen steeds meer uit het straatbeeld. Een merkwaardig fenomeen dat recent onderzoek blootlegde. Hoe komt dat? Dit onderzoeksproject bekijkt de stad door de lens van haar jongste inwoners om tot nieuwe ontwerpperspectieven te komen voor de leefbare stad van de toekomst.
Hun belevingswereld begrijpen
Een mini documentaire en een visuele atlas geven een inkijkje in de blinde vlek die we hebben bij het inrichten van de openbare ruimte. Een eyeopener voor iedereen die zich met de publieke ruimte bezighoudt. Corporaties, gemeentes, (landschap)architecten en jeugdorganisaties worden uitgedaagd om samen met ons verantwoordelijkheid te nemen over de leefbare woonomgeving van de toekomst in de als maar groeiende stad.
In samenwerking met Heembouw
Dit project is een samenwerking met ontwerpende bouwer Heembouw. Met haar aanpak ābelevingsarchitectuurā won Renee Scheepers de eerste editie van de Ruud van Berkel Award, een stimuleringsprijs geĆÆnitieerd door Heembouw Architecten. Door haar eigen manier van onderzoek doen laat zij opdrachtgevers zien wie de mensen zijn die hun gebouwen en plangebieden leven en waar zij naar verlangen. Hiervoor leeft zij zich in in mensen en hun verhalen. Deze onderzoeksresultaten brengen nieuwe perspectieven ter tafel voor het ontwerpproces.
De Ruud van Berkel Award is eenĀ jaarlijkse stimuleringsprijsĀ die innovatieve architectuur en architectonische innovatie beloont. Deze prijs erkent en viert baanbrekende ideeĆ«n die de bouw- en ontwerpsector transformeren. Als een platform voor vooruitgang, biedt de Ruud van Berkel Award een kans voor startende ondernemers, innovators en ontwerpers om hun grensverleggende concepten te realiseren en te laten groeien in eenĀ eigen proeftuin.Ā